Warning: A non-numeric value encountered in /home/pchelica/public_html/wp-content/themes/rttheme16/content_generator.php on line 107

Конкурси

По повод своя 45 годишен юбилей
Детска градина „Пчелица”, гр. Търговище организира
Национален конкурс за детска рисунка на тема

„Светът е на крилете на пчелите ”

Конкурсът се организира съвместно с Училищно настоятелство „ОДЗ Пчелица“ и ОП „Апис Мелифера България“ ООД. В него могат да участват всички желаещи деца на възраст от 4 до 7 годишна възраст.

Изисквания към творбите:
– формат А4;
– кадастрон, без рамка;
– материали и техника по избор – акварел, темперни бои, пастели, туш;

Критерии за оценка – съответствие по темата, композиция, оригиналност, техническо изпълнение.

Всеки автор може да участва само с една творба, представена чрез сканиран файл в JPEG / PDF формат или изпратена на адрес: 7700, гр. Търговище, ул. „Н. Симов“ № 6, ДГ „Пчелица“ – за конкурса.

Конкурсът се огласява чрез сайтът на ДГ „Пчелица” – гр. Търговище  http://www.pchelica.eu/ и в електронни медии и социални мрежи.

Рисунките ще бъдат оценявани от компетентно жури. Всички рисунки ще бъдат публикувани в он-лайн книга, а 12 от най-добрите ще бъдат включени в юбилеен календар на ДГ „Пчелица“. Резултатите ще бъдат обявени на 13.12.2021 г. в ДГ „Пчелица”, гр. Търговище.

Награди: Дванайсетте рисунки, включени в календара ще бъдат наградени. Всеки участник ще получи грамота за участие.

Очакваме вашите рисунките до 30.06.2021 г. на адрес: 7700, гр. Търговище, ул. „Н. Симов“ № 6, ДГ „Пчелица“ – за конкурса или на e-mail: odzpchelica2007@gmail.com, придружена с информация за участника – Приложение 1 -данни дете.docx. Участието на всяко дете трябва да е придружено с Приложение 2 – Декларация_на_детето_GDPR.02.docx.  

Рисунки, които не са придружени с декларация, няма да участват в конкурса.

С изпращането на творбите, ръководителите /настойниците/ на децата и техните  преподаватели се съгласяват с условията за участие и начина на провеждане на конкурса,  като дават съгласието си за публикуване на творбите и включването им в изложби и други  публични мероприятия. Изпратените рисунки не се връщат.

За допълнителна информация:

на телефон 0894 451232 или на имейл odzpchelica2007@gmail.com

Светът е на крилете на пчелите

Виртуална изложба, на детски рисунки, участвали в Национален конкурс за детска рисунка „Светът е на крилете на пчелите“ – 2021 г., посветен на 45 години от създаването на ДГ „Пчелица“ гр. Търговище.

В конкурса се включиха общо 193 деца на възраст от 4 до 7 години, от 31 детски градини, 1 народно читалище, 1 начално училище, 1 основно училище и 1 национално училище по изкуства. Отговарящи на условията за участие са 189 рисунки, които Ви представяме сега.

Благодарим на всички деца и учители, които чрез своите рисунки показаха колко са важни пчелите за съществуването на света.

Очаквайте скоро и класирането на 12 рисунки, които ще влязат в юбилейния календар.