Warning: A non-numeric value encountered in /home/pchelica/public_html/wp-content/themes/rttheme16/content_generator.php on line 107

Новини

Учител от ДГ „Пчелица“ с престижно отличие от СБУ

За 26-та поредна година Синдикатът на българските учители към КНСБ организира Националния конкурс “Учител на годината”. Връчването на отличията се състоя на 12.05.2023 г. на тържествена церемония в гр. София. Със специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева бе отличена госпожа Невена Маркова – старши учител при ДГ „Пчелица“. Тя пoлyчи и пoĸaни зa пpиeмa нa Πpeзидeнтa пocлyчaй 24 мaй, където ще бъде yдocтoeна и cъc знaчĸa „Heoфит Pилcĸи“ в Дeня нa бългapcĸaтa пpocвeтa и ĸyлтypa.

Ден на пчеларя – 10 февруари

02/10/2023

На 10.02.2023 г., с децата от четвърта група „Мечо Пух“ при ДГ „Пчелица“, отбелязахме деня на пчеларя – св. Харалампий. Специален гост на децата беше чичо Белчо – дългогодишен пчелар, който разказа за живота на пчелите в кошера. Децата разбраха значението на пчелите и ползата от тях при опрашване на растенията, както и че съществуването на света без тях е немислим. Научиха нови неща и видяха пчеларски инструменти. Изработен бе макет – пчелар с пчели за украса на цветната градинка.

Дейността е част от мини проект „Цветна градинка“, който се реализира в рамките на учебната година в група „Мечо Пух“

Методическа среща „В дух на добро“

13.12.2022 г.
 
Днес ДГ „Пчелица“ празнува своя 46-ти рожден ден!
По този повод бяхме домакини на методическа среща, организирана съвместно с РУО Търговище, под надслов „В дух на добро“, на която се представи учителско творчество. В срещата участие взеха общо 33 участника от детски градини от община Търговище и община Попово, както и г-жа Иванка Атанасова – главен експерт при общинаТърговище. Представени бяха творчески учителски проекти в две категории – педагогическо и лично творчество. Емоция, настроение, вълнение, удовлетвореност, съпричастност, споделяне на идеи, дори и сълзи, са само част от усещанията и преживяванията на всички участници. С искрена благодарност към г-жа Люба Колева и г-жа Виолина Войнова – експерти в РУО Търговище, за реализиране на срещата.
Честит празник на всички малки и големи пчелици! Честит празник на екипа на детската градина! Честит празник на всички наши родители, които през тези години са ни доверили най-ценното – децата! Желая на всички преди всичко здраве, много поводи за щастливи усмивки, удовлетвореност и спокойствие!
Нека бъдем добри! Нека творим добрини!
Може да бъде изображение с на закрито Може да бъде изображение с на закрито Може да бъде изображение с 2 души и на закрито Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и на закрито Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на закрито Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора, обувки и на закрито Може да бъде изображение с на закрито Няма налично описание на снимката. Може да бъде изображение с на закрито Може да бъде изображение с на закрито

Грейна елхата в двора на детската градина

На 05.12.2022 г. запалихме за първи път светлинките на коледната елха в двора на детската градина. С много радост, песни, танци и усмивки, деца и родители се веселиха край украсеното дръвче. Събитието бе съпроводено от коледен базар, в който участие взеха творящи деца, родители и учители, претворили коледния дух във вкусни кулинарни изкушения и уникални коледни украси.

Благодарим от сърце на Настоятелството къв ДГ, които ни съдействаха реализиране на празника.

Нека духът на доброто ни води в светлите празнични дни! Нека се случват вълшебствата! Нека сърцата ни са пълни с обич!

Може да бъде изображение с 8 души, изправени хора и текстово съобщение

  

Национален инспекторат по образованието – обучение за външни инспектори

РД-27-302_10-11-2022_11-38-22_0 обява обучение за външен инспектор януари 2023

РД-27-302_10-11-2022_11-38-22_0

Аз избирам чаша за многократна употреба


Децата в ДГ „Пчелица“ вече ще пият вода от чаши за многократна употреба. Съвместно с нашето Настоятелство реализирахме идеята за алтернатива на пиене на вода без пластмаса. С всяка глътка вода от чашата за многократна употреба, децата ще спестяват поредната пластмасова чаша от изхвърляне, с което те правят света едно по-добро и чисто място за себе си и за поколенията след себе си. Избирайки да ползваме чаши за многократна употреба правим още една много важна крачка в развитието на децата, а именно:
– децата да се научат на отговорност към собствената вещ (чаша);
– децата да се научат да връщат/подреждат на мястото, откъдето са взели дадена вещ /чаша/;
• да свикнат с многократната употреба на ресурси;
• да свикнат да ценят вещите, вместо да ги изхвърлят.
22.02.2019 г.

Първа доброволческа кампания „Лято на усмивките“

ДГ „Пчелица“ гр. Търговище стартира Първа доброволческа кампания „Лято на усмивките“, която ще се състои в периода 03.06.2019 г. – 03.08.2019 г. на територията на детската градина.

Инициативата има за цел да подпомага дейността на учителите при организиране престоя на децата в детската градина през неучебно време, да направи летните дни изпълнени с  незабравими преживявания и да осигури на децата лято, пълно с усмивки.

Срокът за кандидатстване е от 20.05.2019 г. до 07.06.2019 г.

Публикувано на 24.04.2019 г.

Добрите новини по време на криза

И по време на криза се случват хубави неща.

От днес в ДГ „Пчелица“ стартират дейности по подмяна на дограмата в пет от групите. Благодарим на ръководството на Община Търговище за възможността детската градина да добие нов облик. В капиталовата програма за 2020 г. на общината са заложени 50 000 лв. за подмяна на дограма. Дейностите бяха планирани да стартират в края на м. юни, но при създалата се кризисна ситуация и с цел да облекчим лятната работа на детската градина, ремонтът стартира сега. И така, началото е поставено.

06.04.2020 г.