Warning: A non-numeric value encountered in /home/pchelica/public_html/wp-content/themes/rttheme16/content_generator.php on line 107

Новини

„Европейски ден на спорта“

На 11.12.2023 г. Областна администрация Търговище отличи най-активните училища и детски градини от областта, включили се в инициативата "Европейски ден на спорта" и подали репорт от мероприятията.

След предварително зададени критерий за оценка, авторитетно жури от Сдружение "BG Бъди активен", отличи най-добрите практики от най-активните участници. Сред тях са ПГСС "Никола Пушкаров" - гр.Попово, ДГ "Пчелица" - гр.Търговище, ОУ "Отец Паисий"- с.Подгорица, ДГ 7 Снежанка - гр.Търговище и Емил Паралюзов за проекта "В планините с орлите".

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева лично връчи отличията.

Европейският ден на спорта е посветен на насърчаването на физическата активност сред подрастващите и учениците, като се залага на елемента на забавлението, различните видове физическа активност. "Вашите усилия с децата и учениците не са забелязани само в този, а целогодишно", заяви по време на срещата областният управител на област Търговище Гергана Цонева. Тя изказа благодарност на директорите и учителите за активността им, за създадените условия за децата и младежите, с които ги мотивират да се движат и спортуват.

"Пожелаваме Ви да работите със същия хъс и ентусиазъм, учейки, спортувайки и забавлявайки се заедно с децата и учениците от област Търговище", пожелаха областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам областният Петя Кирилова.

Учители от ДГ „Пчелица“ с награда „Митрополит Андрей“ на РУО Търговище

В навечерието на 01.11 Денят на народните будители, РУО Търговище връчи годишните награди за образование като удостои с почетно отличие „Митрополит Андрей“ и плакет за дългогодишна дейност в системата на предучилищното образование госпожа Невена Маркова и с грамота за постигнати високи резултати в учебната и извън училищната дейност за учебната година госпожа Милена Славева.

Европейски ден на спорта 2023 г.

В днешният Европейски ден на спорта – 29.09.2023 г., в Дг Пчелица се проведе спортен празник под наслов „Спортът е здраве“. Кампанията има за цел да повиши нивото на физическа активност у децата. Тази година специалната тема е  организирането на ЧИСТО събитие част от семейството Събития #БезОтпадъци. Спортни събития #БезОтпадъци, а това предизвикателство ДГ „Пчелица“ реализира като в спортните игрите включи използването на картонените рула от използваните кухненски ролки като уред за пренасяне на топките.  Участие в инициативата взеха всички присъстващи за деня деца в детската градина и в групата в с. Вардун. Специални гости и активни участници бяха Георги Стоянов – възпитаник на ДГ Пчелица и неговият треньор по спортна гимнастика Борислав Илиев от Спортен клуб „Торнадо“ гр. Търговище, учители от РЦПППО гр. Търговище Aylin Alieva и Мария Димитрова и родители на децата. С много забавни игри и атрактивни демонстрации на спортни умения премина събитието. Децата активно се включиха в разнообразните спортни, щафетни и подвижни игри. В края на събитието всички заедно се хванаха на хорото на пчелиците. Ден, изпълнен с много спорт, игри, забава и весели лица. Нека снимките и клиповете ви разкажат за това.
Още снимки и клипове от събитието може да разгледате на нашата фейсбук страница – https://www.facebook.com/dgpchelica
 
„Спорт#БезОтпадъци“
#ESSD2023 #sportwithoutwaste BG Бъди активен
 
 

 

Учител от ДГ „Пчелица“ с престижно отличие от СБУ

За 26-та поредна година Синдикатът на българските учители към КНСБ организира Националния конкурс “Учител на годината”. Връчването на отличията се състоя на 12.05.2023 г. на тържествена церемония в гр. София. Със специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева бе отличена госпожа Невена Маркова – старши учител при ДГ „Пчелица“. Тя пoлyчи и пoĸaни зa пpиeмa нa Πpeзидeнтa пocлyчaй 24 мaй, където ще бъде yдocтoeна и cъc знaчĸa „Heoфит Pилcĸи“ в Дeня нa бългapcĸaтa пpocвeтa и ĸyлтypa.

Ден на пчеларя – 10 февруари

02/10/2023

На 10.02.2023 г., с децата от четвърта група „Мечо Пух“ при ДГ „Пчелица“, отбелязахме деня на пчеларя – св. Харалампий. Специален гост на децата беше чичо Белчо – дългогодишен пчелар, който разказа за живота на пчелите в кошера. Децата разбраха значението на пчелите и ползата от тях при опрашване на растенията, както и че съществуването на света без тях е немислим. Научиха нови неща и видяха пчеларски инструменти. Изработен бе макет – пчелар с пчели за украса на цветната градинка.

Дейността е част от мини проект „Цветна градинка“, който се реализира в рамките на учебната година в група „Мечо Пух“

Методическа среща „В дух на добро“

13.12.2022 г.
 
Днес ДГ „Пчелица“ празнува своя 46-ти рожден ден!
По този повод бяхме домакини на методическа среща, организирана съвместно с РУО Търговище, под надслов „В дух на добро“, на която се представи учителско творчество. В срещата участие взеха общо 33 участника от детски градини от община Търговище и община Попово, както и г-жа Иванка Атанасова – главен експерт при общинаТърговище. Представени бяха творчески учителски проекти в две категории – педагогическо и лично творчество. Емоция, настроение, вълнение, удовлетвореност, съпричастност, споделяне на идеи, дори и сълзи, са само част от усещанията и преживяванията на всички участници. С искрена благодарност към г-жа Люба Колева и г-жа Виолина Войнова – експерти в РУО Търговище, за реализиране на срещата.
Честит празник на всички малки и големи пчелици! Честит празник на екипа на детската градина! Честит празник на всички наши родители, които през тези години са ни доверили най-ценното – децата! Желая на всички преди всичко здраве, много поводи за щастливи усмивки, удовлетвореност и спокойствие!
Нека бъдем добри! Нека творим добрини!
Може да бъде изображение с на закрито Може да бъде изображение с на закрито Може да бъде изображение с 2 души и на закрито Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и на закрито Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на закрито Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора, обувки и на закрито Може да бъде изображение с на закрито Няма налично описание на снимката. Може да бъде изображение с на закрито Може да бъде изображение с на закрито

Грейна елхата в двора на детската градина

На 05.12.2022 г. запалихме за първи път светлинките на коледната елха в двора на детската градина. С много радост, песни, танци и усмивки, деца и родители се веселиха край украсеното дръвче. Събитието бе съпроводено от коледен базар, в който участие взеха творящи деца, родители и учители, претворили коледния дух във вкусни кулинарни изкушения и уникални коледни украси.

Благодарим от сърце на Настоятелството къв ДГ, които ни съдействаха реализиране на празника.

Нека духът на доброто ни води в светлите празнични дни! Нека се случват вълшебствата! Нека сърцата ни са пълни с обич!

Може да бъде изображение с 8 души, изправени хора и текстово съобщение

  

Национален инспекторат по образованието – обучение за външни инспектори

РД-27-302_10-11-2022_11-38-22_0 обява обучение за външен инспектор януари 2023

РД-27-302_10-11-2022_11-38-22_0

Аз избирам чаша за многократна употреба


Децата в ДГ „Пчелица“ вече ще пият вода от чаши за многократна употреба. Съвместно с нашето Настоятелство реализирахме идеята за алтернатива на пиене на вода без пластмаса. С всяка глътка вода от чашата за многократна употреба, децата ще спестяват поредната пластмасова чаша от изхвърляне, с което те правят света едно по-добро и чисто място за себе си и за поколенията след себе си. Избирайки да ползваме чаши за многократна употреба правим още една много важна крачка в развитието на децата, а именно:
– децата да се научат на отговорност към собствената вещ (чаша);
– децата да се научат да връщат/подреждат на мястото, откъдето са взели дадена вещ /чаша/;
• да свикнат с многократната употреба на ресурси;
• да свикнат да ценят вещите, вместо да ги изхвърлят.
22.02.2019 г.

Първа доброволческа кампания „Лято на усмивките“

ДГ „Пчелица“ гр. Търговище стартира Първа доброволческа кампания „Лято на усмивките“, която ще се състои в периода 03.06.2019 г. – 03.08.2019 г. на територията на детската градина.

Инициативата има за цел да подпомага дейността на учителите при организиране престоя на децата в детската градина през неучебно време, да направи летните дни изпълнени с  незабравими преживявания и да осигури на децата лято, пълно с усмивки.

Срокът за кандидатстване е от 20.05.2019 г. до 07.06.2019 г.

Публикувано на 24.04.2019 г.

Добрите новини по време на криза

И по време на криза се случват хубави неща.

От днес в ДГ „Пчелица“ стартират дейности по подмяна на дограмата в пет от групите. Благодарим на ръководството на Община Търговище за възможността детската градина да добие нов облик. В капиталовата програма за 2020 г. на общината са заложени 50 000 лв. за подмяна на дограма. Дейностите бяха планирани да стартират в края на м. юни, но при създалата се кризисна ситуация и с цел да облекчим лятната работа на детската градина, ремонтът стартира сега. И така, началото е поставено.

06.04.2020 г.