Warning: A non-numeric value encountered in /home/pchelica/public_html/wp-content/themes/rttheme16/content_generator.php on line 107

Съветите на психолог и логопед

Сензорна пътека – ръчички и цветове

2021-11-24, 10:05:58 AM

Хайде с нас да поиграеш и цветовете да познаеш. Коя е лявата или дясната ръка, плесни сега така. С юмруче продължи, кой цвят следва ни кажи?
Ето така в играта учим да назоваваме и разпознаваме цветовете и ръцете!

Да разкажем за емоциите

2021-11-23, 1:22:05 PM

С децата от група Мечо Пух се забавлявахме докато се учим да показваме емоциите си.

Емоциите са част от нас, ние всички ги изпитваме искаме или не. Това не се учи. Умението да ги показваме и да ги разпознаваме у другия, обаче е нещо което се учи. Колкото по-рано човек се научи да показва своите емоции, да ги назовава с думи, да ги разпознава у другия, толкова по-успешен ще бъде в живота.А какъв по -интересен и лесен начин да научиш важните неща за живота от играта? С неизчерпаемата си енергия децата подскачаха до емоцията, която им се е паднала на зара. Там показваха как биха изглеждали те с тази емоция, а публиката познаваше. Всички много се забавляваха.

2021-11-17, 12:15:47 PM

Детето ми се тръшка

Уважаеми родители! Отглеждането и възпитанието на децата ни е една от най-трудните, но и отговорни задачи в нашия живот. В последните месеци сме затруднени в комуникацията помежду си и с децата си. Изправени сме пред множество предизвикателства и общуването с децата става все по- сложно. Разбирайки вашите трудности и с желание да бъда полезна Ви изпращам един материал, с които се надявам да помогна в трудните ситуации в ежедневието. 

детето ми се тръшка

Забавна сензорна пътечка

Как играейки се учим лесно. 
Как стимулираме баланса и развиваме координация.
Как учим кое е ляво и кое е дясно.

И разбира се се забавляваме.

Няколко кратки, но полезни съвета как детето по-лесно да се адаптира в условията на детска градина.

„Ползите“ от гледането на телевизия от най-малките

Пречи или помага телевизията в ежедневието